Archív článkov

BILANCIA

Prvých 10 Kg upraženej kávy je za nami, zatiaľ všetko v poriadku :)
Celý článok

ako pokračujeme?

Dlhšiu dobu som sa už blogu nevenoval, pražím momentálne 2 x do týždňa. Stále pražíme pre seba a rozdávame vzorky. Mal som super ohlasy, ale od niekoho aj kritiku. Preto som zmenil spôsob praženia, zistil som, že nie je všetko len o espresse, a že nie všetky druhy sú na espresso...
Celý článok

zistenie

Zistenie El Salvador zo sobotného praženia 28.11.2015 – káva, ktorá bola neskutočne horká mení svoju chuť ! Každý deň je lepšia, horkosť mierne ustupuje, alebo som si už zvykol :-). Ale nie, je to aj názor manželky, ešte jej mám asi 60g tak uvidím ako sa to bude ďalej vyvíjať.
Celý článok

TRETIE PRAŽENIE

Tretie praženie 29.11.2015 Je dôležité spomenúť, že už nepražíme doma. Dostali sme možnosť premiestniť sa do nových vyhovujúcich priestorov. Rozhodol som sa pokračovať v pražení El Salvador a skúsim prvý krát aj Cubu. Prvá v poradí bola El Salvador, pokúsil som sa upražiť stred medzi...
Celý článok

do budúcna pripravujeme

Do budúcna plánujeme na stránke uverejniť charakteristické vlastnosti jednotlivých nami upražených druhov káv. Samozrejme, že popis bude doplnený aj o skutočné nami zistené vlastnosti.
Celý článok

druhé praženie

Druhé praženie sme zopakovali hneď 28.11.2015, podľa pokynov z videa som vedel, že je potrebné iné nastavenie mašiny, a že počas praženia je potrebné korigovať teplotu, prípadne aj čas praženia. Všetko bolo v úplnom poriadku, stav sa ale zmenil v čase praženia kedy káva začínala...
Celý článok

Prvé praženie

Naše prvé praženie sme uskutočnili 27.11.2015 Myslím, že praženie prebehlo nad naše očakávanie. Dôležité je, že nič nezačalo horieť :-) Toto praženie bolo plne automatické bez nejakého väčšieho zásahu do cyklu praženia.  Čiže postupoval som podľa návodu, ktorý bol priložený k pražiarni....
Celý článok
Vytvorte si web stránku zdarma! Webnode